skip to Main Content

Bij Evidensia Dierenverzekering kunt u snel en gemakkelijk online declareren. Deze service is gratis. Na het indienen wordt de rekening direct verwerkt. Wij zorgen ervoor dat de door u gemaakte dierenartskosten daarna snel worden uitgekeerd.

Volg de aanwijzingen in het stappenplan. Daar komt u door te klikken op de blauwe button.

Hoeveel krijgt u terug?

Met deze huisdierenverzekering kunt u terecht bij alle dierenartsen die aangesloten zijn bij de Evidensiagroep. De kosten die vergoed worden zijn afhankelijk van het pakket dat u heeft afgesloten.

Hoeveel rekeningen indienen?

Uw declaratie wordt in de meeste gevallen binnen 10 werkdagen afgehandeld. U mag de rekeningen opsparen en in 1 keer indienen. Een rekening mag dan niet ouder dan 1 jaar zijn.

Belangrijke informatie over het declareren

Verplicht contact met ons op nemen

Wanneer uw huisdier een behandeling van € 750,- of hoger moet ondergaan bent u verplicht om vóór de behandeling contact met ons op te nemen. Het is ook verplicht om een doorverwijzing aan ons door te geven. Voor beide meldingen kunt u gebruik maken van het speciale meldingsfomulier. Klik hier voor het meldingsformulier. U krijgt na 1 dag hiervan een bevestiging.

Vraag altijd de rekening

Vraag altijd een gespecificeerde rekening aan de dierenarts voor uw eigen administratie. Dan kunt u achteraf uw eigen bijdrage controleren.

Het is helaas niet meer mogelijk om een Evidensia dierenverzekering af te sluiten.

Wat gebeurt er met mijn verzekering?
Heeft u een Evidensia verzekering? Dan loopt deze door tot het einde van het verzekeringsjaar. Deze datum (genaamd prolongatiedatum) vindt u op het polisblad.

Hoe kan ik verzekerd blijven?
Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat u wilt dat uw dier geen dag onverzekerd is. Zo kunt er zeker van zijn dat u niet voor vervelende verassingen komt te staan bij hoge kosten van de dierenarts. Als u voor Petplan kiest en uw huidige polisblad uploadt, hanteert Petplan geen wachttermijn. Uw huidige Evidensia dierenverzekering wordt dan overgezet in een Petplan Huisdierenverzekering en u bent geen dag onverzekerd. Meer informatie over de pakketten en premies van Petplan vindt u op https://petplan.nl/vergoedingenoverzicht.

Uiteraard kunt u ook gebruik maken van bijvoorbeeld een vergelijkingssite om een andere dierenverzekering te kiezen. Houdt u er dan echter rekening mee dat er sprake kan zijn van een wachttermijn, andere voorwaarden en eventuele uitsluitingen.